Khamis, 20 Januari 2011

Andai kita mampu membantu, mengapa hanya membisu?

Salam

Sudah lama saya tidak update blog, agak sibuk dengan pelbagai program dan juga kerja dia akhir semesta. Tetapi isu yang saya tahu ini mengerakkan hati saya untuk menulis semula, membuang rasa malas yang bersarang di jiwa ini. Pertama kali saya membaca agak sedih dan terkejut dengan dugaan yang ditimpa oleh sahabat kita ini.Salam sejahtera, Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik Hairuman dengan anda semua.Untuk makluman anda adik Hairuman merupakan anak yatim piatu.Dia sudah kehilangan ibu bapanya  sejak beliau berumur 5 tahun lagi .Hairuman merupakan anak keempat daripada 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan OKU.

Kini hanya kakak Hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan tidak seberapa iatu dengan menolong suaminya menjual air buah.Sebelum ini Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit. Malang menimpa keluarga ini apabila Hairuman ditimpa kemalangan semasa mwmungut kelapa sawit. adik hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg berkuasa tinggi yg tiba-tiba terjatuh dan menimpa adik Hairuman.

Badan adik Hairuman 50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos perubatan.Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak mendapat sebarang jawapan...Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya menolong adik hairuman..walaupun RM1 seorang sudah memadai meringankan beban adik hairuman.Marilah sama-sama kita membantu adik hairuman setakat terdaya.Disini saya sertakan bukti mengenai adik Hairuman.

Disini saya sertakan nombor telefon Kakak Hairuman 0183807867 -Maryuni Bt Miskon
No Akaun :162030632448 Maybank
Alamat: no 28 jln desa mawar 2/11,seksyen 2,tmn desa mawar 45500 tanjong karang,selangor 


Sumber disini


Tolonglah sekadar yang termampu.Hari ini orang lain perlukan pertolongan, esok mana tahu kita pula.
Syukran.2 ulasan:

 1. Allahuakbar..ksiannye..
  ayuh, semua..sama2 kita bantu..walaupun sekadar doa...

  BalasPadam
 2. doa moga saudara Hairuman tabah menghadapisemua ini..

  pelik juga.dimana orang yang mampu membantu saudara kita ini.sebagai contoh ahli politik...adakah ahli politik sebuk berpolitik sehingga lupa untuk melihat orang bawahan yang sedang menderita?

  moga adik Hairuman mendapat perhatian untuk dibantu.amin.

  BalasPadam